23 maart 2019

Laat je inspireren, motiveren en ervaar de energie tijdens deze traditionele Afrikaanse djembé-workshops door Robin Zalm

Djembé workshops als personeelsuitje: Iedereen houdt van muziek en iedereen kan muziek maken. Zeker op de djembé. Over djembés en Afrikaanse tradities is veel moois te vertellen en dat doe ik tijdens de workshop. Spelen op deze West-Afrikaanse trommels kunnen zelfs mensen zónder gevoel voor ritme. Tijdens deze workshop begeleid ik een grote of kleine groep mensen om samen een opzwepend traditioneel Afrikaans muziekstuk te maken, waarbij verschillende ritmes worden gecombineerd. Een muzikale verbinding. Iedereen doet mee en ieders bijdrage is even belangrijk, die van de baas tot aan de stagiair. Daardoor is deze workshop een ideale activiteit voor een personeelsuitje.

Ritmegevoel: Er is altijd wel iemand die aan het begin van een workshop roept dat hij geen ritmegevoel heeft. Iedereen heeft ritmegevoel, maar niet iedereen heeft dit ontwikkeld. Bij de djembé-workshop is een minder goed ontwikkeld ritme gevoel geen enkel probleem. Ik pas de workshop altijd aan, aan het niveau van de groep. Zorgen dat het voor iedereen leuk en uitdagend is met een positief resultaat, zelfs voor echte muzikanten in de groep. Uiteindelijk krijgt iedere groep, mannen of vrouwen, kinderen of volwassenen, hoger of lager opgeleiden het djembé spelen onder de knie en mensen gaan vrolijk en energiek de deur uit.’

Waar? De djembé workshop kan vrijwel overal gehouden worden. In uw bedrijf of op een door u of ons gehuurde locatie. Bij goed weer zelfs buiten.
Aantal deelnemers: Vanaf tien personen. Geen maximum. Tijdsduur: De workshop duurt 60 minuten, indien gewenst langer. Alles is mogelijk: Combinatie met een borrel, lunch, diner en andere activiteiten. Indien gewenst organiseren wij een compleet arrangement. (Prijs : vanaf 12,50 pp excl btw + excl reiskosten)

Djembé-workshops als teambuilding: Samen drummen = Samenwerken! Om tot een goed resultaat te komen, is het belangrijk om naar elkaar te luisteren. Een stevig fundament begint bij een goed ritme. Afwisseling en variatie in het ritme vraagt om concentratie en interactie. Djembé spelen kost veel energie, maar anderzijds geeft het ook veel energie, plezier, samenwerking én hoge prestaties. Een muzikaal hoogtepunt waarin je als individu en team boven jezelf uitstijgt. ‘Waren wij dat echt?’ is de meest gehoorde opmerking aan het einde van de workshop. Deze workshops kunnen iets betekenen voor de samenwerking en cultuur binnen teams en bedrijven. Ideaal dus als teambuildingsactiviteit.

Als beroepsmuzikant was Robin in de jaren ‘90 drummer van Volumia! Dat betekent platina-platen, hitsingles, prijzen, een uitverkocht Ahoy.
‘Volumia was een perfect voorbeeld van hoeveel een goed samenwerkend team kan bereiken. We waren zo goed op elkaar ingespeeld, meer een vriendengroep dan een band eigenlijk. We hebben zoveel plezier gehad én hebben de top bereikt. Die energie is nu nog voelbaar als we elkaar weer tegenkomen. Daarna speelde Robin onder andere met Henk Westbroek en bij Stand –up Popband De Corona’s.

Sinds een aantal jaren is Robin eigenaar van Popschool Parkstad in Heerlen waar kinderen en volwassenen les volgen op verschillende instrumenten.
Naast optredens en drumles is Robin de laatste 15 jaar ook actief in het geven van Djembé workshops (West-Afrikaanse drum) voor scholen, bedrijven, particulieren, teambuilding & personeelsverenigingen.
Robin is ‘n ondernemende “Rock & Roll muzikant”, één van de weinige die er zijn.

Voor meer informatie over PV-aanbod en eventueel aanvullende arrangementen kunt u contact opnemen met: info@ popschoolparkstad.nl of r.zalm@home.nl www.popschoolparkstad.nl
06-26096638 (Robin) of 06-15317831 (Kristy)