Robin Zalm

Drums

Robin is drummer van beroep en van kleins af aan al bezeten van drumstellen. Afgelopen tien jaar was Robin eigenaar van Drumschool Parkstad waarmee hij in januari 2014 huisvesting heeft gevonden bij Carbon 6 te Heerlen. Nieuwe kansen en toekomst perspectieven bieden Robin de mogelijkheid waar hij eerder alleen maar over kon dromen nl: Een eigen muziekschool !! En dan…Popschool Parkstad is een droom die uitkomt in september 2014 !

Voordat Robin naar het conservatorium ging speelde hij hier in de omgeving in tal van bands zoals : Bahia Linda (salsa), Nato Partners (punk),Coco (dansorkest), Rick Nolov band pop-ska), Mo Jones (funk), De Koene ridders (nederpop) en een aantal jazz combo’s.
Als beroepsmuzikant was Robin tien jaar drummer van Volumia!. Platina platen, hitsingles, prijzen, een uitverkocht Ahoy. Na Volumia! was er nog even ruimte voor eigen werk met een aantal ex-Volumia leden: The Crox (rock). Helaas mocht dit avontuur niet lang duren en zette hij een Herman Brood tribute band op “Broodnodig” met als gitarist Danny Lademacher van de originele Wild Romance.
Vervolgens bleek er bij Henk Westbroek (Het goede doel) een leuke drummers klus te liggen. Robin heeft met deze muzikanten een geweldige tijd beleefd.

Even later besluit coverband Network in Maart 2006 een doorstart te maken en vinden in Robin een nieuwe drummer. Na 7 jaar Network is ’t voor Robin in 2014 dan tijd voor een nieuwe uitdaging:
De Coronas International opzetten, nieuwe muzikanten, nieuwe mogelijkheden, nieuwe uitdagingen. Deze band is een stand-up pop band, waarbij het publiek een interactieve rol speelt d.m.v verzoekjes aan te vragen of mee te spelen. Met deze groep heeft hij een tour door Duitsland gedaan met het TV programma “De Golden Oldies “(BNN) en heeft hiermee op Pinkpop 2014 gespeeld. Eigen muzikale creativiteit van Robin is te horen op de onlangs verschenen CD­ van VERMEULEN ZALM + RITTERBEEKS VZ&R.
Naast optredens en drumles is Robin de laatste 14 jaar ook actief in het geven van Djembé workshops (West-Afrikaanse drum) op scholen, bedrijven, feesten en trainingen.

Robin is ‘n ondernemende “Rock-Roll muzikant” , één van de weinige die er zijn.

Volumia! – Compilatie afscheidsconcert

Interview Robin tijdens Volumia periode

Vermeulen, Zalm & Ritterbeeks – ICP studio Brussel

Andere docenten